вівторок, 17 вересня 2013 р.

Сезон 2013 (Мої найбільш уловисті мухи)

    Потроху холоднішає та сезон коропового лову закінчується. В озерах господарі до осіннього сезону вже запускають тонни форелі та щуки. Вчора виїхав за коропом, але підсумком стали п'яток відкусаних щукою мух плюс чотири щупаки і три форелі. Може короп і клював би, але на базери йде форель, а на імітації черв'яків і п'явок клює щука. Так що для себе сезон коропового лову закінчую. Вирішив упорядкувати уловисті мухи у невеликому рейтингу:
1. Мушки для мене №1 цього сезону це  два базери ( Red Buzzer і Orange ( Red ) Quill ). Цікаво, що по червень краще працював Red Buzzer, а потім його як "вимкнули" і рух пішов на Red Quill, але в серпні при зменшенні розміру до №16 знову запрацював. Ставлю ці мушки завжди підвісними, чомусь на кінцеву не було жодної риби. Але саме у підвісному варіанті на кожній рибалці на них була мінімум рибка.

2. На друге місце поставив би три улюблені мухи, все в оливковому виконанні. CDC Prince, *плетена*  та  Rhyacophila Caddis (варіант від Кауфмана). На початку сезону працювали і на золотих гачках і з гарним підвантаженням. ( навіть з вольфрамовою головкою), у серпні вже тільки з пластиковою головкою або взагалі без неї. При високій температурі води коропу лінь реагувати на муху, що тоне, та необхідно затримати її в його горизонті якомога довше. Працювали і підвісними та кінцевими. Сильно великої різниці в клювання між трьома не помітив. Чудові мухи для сліпого лову коропа. Це коли точно знаєш, що на дні є корч де карпи крутяться  , а також якщо раніше помітив місце де коропи курсують у певний час.

3. Ще одні перевірені та надійні мухи: ФТ та схожі варіанти. Кольори були різні, на початку сезону строкаті, сірі, коричневі, оливкові. У серпні-вересні краще працював чорний колір. Добре працювали і на мілководді і на глибинах. До глибинних я додав би сюди ще Black Pennel,  але ставив її цього сезону рідко.

4. Завершив би свій маленький огляд San JuanWorm та Mini Leech .  Ці мухи дуже добре працюють під берегом і на мілководді по поміченій рибі. Використовую як кінцеві. Якщо правильно підібрати колір, то короп обов'язково відгукнеться. На початку сезону краще був червоний, ближче до кінця темно-коричневий, а у вересні запрацював оливковий.


Цього сезону не потрапляв на озера, де коропа годують гранулами, далеко їхати та і короп дрібний (до 2кг). На суху ніхто не відізвався. Імітацію раку ставив три рази, одного відкусили, одна щука попалася, короп ігнорував... Деякі мушки, які були найкращими минулого року, ловили справно, але хотілося спробувати нові. Та й бажання зловити десяток дрібних змінилося бажанням зловити побільше))  Тому деякі водоймища я виключив та й фотографувати маленьких ліньки стає. Цього року ловив вже тільки на трьох озерах.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Нова книга The Best Carp Flies

З'явилася нова книга з коропових мух . The Best Carp Flies: How to Tie and Fish Them  Jay Zimmerman   В сети она частично доступ...